Pamiętam, jak już w dzieciństwie jak moja mama smażyła mi te kotleciki, zawsze wychodziły jej puszyste i delikatne a za razem miękkie i soczyste, Teraz już znam jej sekretny przepis, dzięki któremu wychodziły nieprzyzwoicie pyszne! Dziś dzięki niemu moja rodzina cieszy się ich smakiem, są prawdziwą ucztą na naszym stole!
Składniki
1. Połącz kefir, śmietanę, olej słonecznikowy, jajko, a także cukier i sól w jednym pojemniku. Dodaj sodę i mąkę do mieszaniny. Zagnieć ciasto.
2. Przygotuj nadzienie. Ugotuj i utłucz ziemniaki.
3. Podzielić ciasto na mniejsze kawałki. Uformuj rękoma każdy na mały naleśnik. Włóż farsz, połącz brzegi zamykając farsz w środku, jednocześnie formując małe podłużne kotlety..
4. Rozgrzej olej na patelni. Smaż je na średnim ogniu na złoto-brązowy kolor.
Comments are closed.