Krem waniliowy w 15 minut – i nawet najbardziej banalne ciasto zamienia się w arcydzieło.

Kremowy i pyszny waniliowy krem to prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej. Jest prosty w przygotowaniu i uniwersalny dlatego jest stosowany wszędzie. Jeśli przygotujesz go prawidłowo, otrzymasz lekką, puszystą jak chmura, pachnącą i słodką masę.

Z takim kremem nawet najbardziej banalne ciasto zamienia się w arcydzieło.

Naturalny czysty ekstrakt waniliowy jest kluczowym punktem w przygotowaniu tego kremu.

Krem waniliowy

Krem Waniliowy – Składniki:

  • Masło 360 g
  • Cukier puder 800 g
  • Ekstrakt waniliowy 2 łyżeczki
  • Śmietana 2 łyżeczki
  • Sól 0,25 łyżeczki
  • Laska wanilii 1 sztuka

Krem Waniliowy – Przygotowanie:

W dużej misce ubij roztopione masło mikserem przy średniej prędkości, około 8 minut.

krem

Dodaj 400 g cukru pudru, dodaj ekstrakt waniliowy, dodaj szczyptę soli, zdrap nasiona z laski wanilii i dodaj do innych składników, kontynuuj ubijanie z małą prędkością.

Następnie dodaj pozostałe 400 g cukru pudru i ubijaj jeszcze przez 1 minutę.

krem waniliowy

Zwiększyć prędkość do maksimum i doprowadzić krem ​​do puszystej, porowatej i lekkiej konsystencji, około 3-5 minut.

Wielofunkcyjny krem doskonale komponuje się z czekoladowymi i waniliowymi babeczkami, ciasteczkami i herbatnikami, z wszelkimi ciastami, ciastkami i eklerami.Teraz wiesz, jak zrobić najlepszy krem waniliowy, jakiego kiedykolwiek próbowałeś!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!