Jak jednak zrobić prosty, ale idealny krem ​​do dekoracji i nadzienia tylko z 3 składników. Oto przepis od cukiernika.

Kremy do dekoracji ciast, to jedne z ważniejszych składników deserów.

Jak jednak zrobić prosty, ale idealny krem, który smakował będzie wszystkim domownikom? Poniżej dzielimy się z Tobą przepisem, którym skradniesz serca wszystkich smakoszy!

Składniki:

  • masło – 125 g
  • cukier puder – 200 g
  • mleko – ok. 3-5 ml

Sposób przygotowania:

Masło (musi być miękkie, więc wyjmij je z lodówki chwilę przed robieniem kremu) wymieszaj z przygotowanym cukrem pudrem. Do całości dodaj mleko, a całość dokładnie wymieszaj, do połączenia się wszystkich składników w jednolitą masę.

Możesz także przygotować krem budyniowy, z którymi także często robi się kremówki.

Będziesz potrzebować:

  • mleko – 500 ml
  • cukier puder – 200 g
  • aromat waniliowy – ok. 1 łyżeczka
  • mąka pszenna – 50 g
  • żółtka – 4 sztuki

Sposób przygotowania:

Do jednej miski wrzuć żółtka, mąkę, cukier puder i aromat waniliowy i całość dokładnie wymieszaj.

Mleko zagotuj, a następnie podgrzewając je na małym ogniu, wlej do niego wcześniej przygotowaną mieszaninę do powstania gęstej masy.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!