Już nie kupuje krówek ze sklepu. Koleżanka zdradziła mi przepis na zrobienie ich w domu, są o wiele lepsze.

Każdy pamięta ten delikatny i cudowny słodki smak cukierków „Krówka” – ulubione słodycze z dzieciństwa. Niestety skład sklepowych słodkości wcale nie jest taki sam… Ale nie rozpaczaj, bo wiem, jak zrobić cukierki „Krówka” w domu. Wypełnienie cukierków może być bardzo różne: kremowe, makowe, czekoladowe.

SKŁADNIKI

  • 300 ml mleka skondensowanego z puszki, niesłodzonego (może być również śmietana kremówka)
  • 3/4 szklanki cukru
  • 80 g masła
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii

PRZYGOTOWANIE

1. Wymieszaj wszystkie produkty i gotuj przez 20 minut.

2. Wylej mieszankę do form.

3. Pozwól cukierkom stwardnieć.

4. Wyjmij cukierki z formy jak stwardnieją. Gotowe!

Są bardzo delikatne i pyszne w smaku, a co najważniejsze – nie zawierają szkodliwych dodatków!

Podziel się przepisem ze znajomymi, przypomnij im smak dzieciństwa! Każdy może zrobić samemu pyszne słodycze w domu.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!