Klasyczne arabskie ciasteczk są wykonane w kształcie kwiatu z marmoladą pośrodku. Smaku nadają im przyprawy takie jak szafran, cynamon, goździki i wanilia.
Wymieszaj cukier puder z miękkim masłem. Możesz użyć blendera, aby uzyskać jednolitą masę. Następnie dodaj białko i wymieszaj
Przesiej mąkę i stopniowo dodawaj ją do masy małymi porcjami, aby nie było grudek. Kolejno dodaj wanilię.
Włóż ciasto do szprycy cukierniczej lub zwykłej plastikowej torby ze ściętym rogiem.
Przykryj blachę pergaminem, posmaruj olejem. Wyciśnij ciasto na blaszkę do pieczenia małymi porcjami, aby uzyskać z niego ciasteczka w kształcie gwiazdek lub kwiatków. Umieść odrobinę dżemu pośrodku. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 ° C przez 20 minut.
Comments are closed.