Zrób tą zupę z kulkami serowymi, a Twoja rodzina Ci podziękuję. U mnie się zajadają.

Nie mogę żyć bez zup. Mogę je zjeść na obiad, kolację a nawet śniadanie. Mama od dzieciństwa uczyła mnie, że ​​gorącą zupę należy jeść codziennie.

Ale mąż i dzieci nie są takimi fanami zup jak ja. Aby przekonać moją rodzinę do ich jedzenia przetestowałam wiele przepisów i w końcu znalazłam tą, która urzekła ich swoim smakiem!

Zupa z serowymi kulkami będzie idealną opcją na pierwsze danie czy też sycącą kolację.

SKŁADNIKI NA ZUPĘ

  • 2,5 litra bulionu drobiowego
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • 5 średnich ziemniaków
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • zioła, sól, pieprz do smaku

SKŁADNIKI NA KULKI

  • 100 g sera holenderskiego
  • 1 jajko
  • 100–130 g mąki
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • sól do smaku

PRZYGOTOWANIE

1. Zacznij od przygotowania kulek serowych. Zetrzyj ser, dodaj masło, mąkę, jajko i sól. Ugnieć na jednolitą masę. Włóż do lodówki na 30 minut.

2. Gdy ciasto jest w lodówce, pokrój ziemniaki w kostkę i wrzuć do wrzącego bulionu. Dodaj sól i pieprz. Zetrzyj marchewki i cebulę, lekko podpiecz warzywa na oleju roślinnym i dodaj do zupy.

3. Tymczasem wyjmij ciasto serowe z lodówki i uformuj małe kulki nie większe niż orzech laskowy. Po kolei wkładaj kulki do garnka. Mieszaj od czasu do czasu. Gotuj zupę przez kolejne 5-10 minut (aż kulki będą gotowe).

4. Gdy kule są gotowe, dodaj posiekane zioła i wyłącz ogień. Gotowe, smacznego!

Podziel się tym przepisem ze znajomymi w mediach społecznościowych!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!