Niesamowicie smaczna pierś z kurczaka z czosnkiem i kwaśną śmietaną. Szybkie i łatwe przygotowanie!

Zapomnij o kotletach w potrójnej panierce – Luksusowa pierś z kurczaka z czosnkiem i kwaśną śmietaną! Niezwykle szybki i łatwy przepis na pyszne piersi z kurczaka!

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • pieprz mielony
  • kolendra
  • 1 ząbek czosnku
  • 3-4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • 5-6 łyżek oleju roślinnego

Dodatki:

  • Gotowane ziemniaki
  • Pieczone ziemniaki/frytki
  • Puree ziemniaczane lub sałatka ziemniaczana
  • Świeże warzywa
  • Grillowane warzywa

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokroić w plastry o grubości około 7 mm. Pokrojone mięso włóż do miski. Mięso posolić, dodać pieprz i kolendrę. Dodać zmiażdżony czosnek , śmietanę i jajko. Mieszamy. Przykryj miskę. Odstaw na 20 minut. Następnie dodaj mąkę. Mieszać drewnianą łyżką. Wlać olej na patelnię. Smażyć mięso na średnim ogniu, aż uzyska złoty kolor. Usmażonego kurczaka ułóż na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Możemy podać delikatne piersi z kurczaka.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!