Najprawdopodobniej to najlepsze ciasto na świecie. Zachwycają się nim nie tylko dorośli ale także dzieci.
Lekkie i puszyste ciasto Łabędzi puch może stać na stole nawet kilka godzin – nie zaszkodzi mu przebywanie poza lodówką. Do tego pięknie wygląda i jest przepyszne. Dlatego świetnie się sprawdzi jako deser na komunijnym stole.
Film ze wskazówkami trafił na listę najczęściej oglądanych w polskiej sieci.
Biszkopt, przecier malinowy, trochę wiórek kokosowych i specjalny krem. Kiedy będziemy to wszystko mieć, wystarczy to tylko ładnie poprzekładać.
Do biszkoptu będą nam potrzebnych 7 jajek, szklanka cukru, trochę cukru wanilinowego, 2 szklanki mąki tortowej i 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Do zrobienia przecieru powinno wystarczyć 300 g malin, nawet mrożonych, 1/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej albo ziemniaczanej oraz 1/4 szklanki wody.
Do kremu przygotujcie sobie 2 kajzerki, 3 szklanki mleka, 1/4 szklanki cukru, cukier wanilinowy, 100 g wiórków kokosowych i kostkę masła.
Potrzebny też będzie wywar do nasączania – ten powinien składać się ze szklanki wody, 2 łyżeczek cukru i soku z połowy cytryny.
Sama posypka z kokosa powinna zawierać w sobie jeszcze łyżkę masła, 1/4 szklanki cukru i 100 g wiórków kokosowych.
Dowiedz się jak przygotować na poniższym filmiku.
Comments are closed.