Składniki
Przygotowanie
1. Aby przygotować lekką sałatkę na obiad, pokrój mięso na małe kawałki. Marynuj w sosie sojowym i czosnku przez 20 minut. Następnie usmaż na oleju na złoty kolor.
2. Umyj liście sałaty, porwij je dłońmi. Wrzuć do głębokiej miski.
3. Pokrój ogórka i pomidora i wrzuć do salaterki.
4. Dopraw wszystko oliwą, solą i pieprzem.
Składniki
Przygotowanie
1. Umyj warzywa. Pokrój ogórki i pomidory na małe kawałki.
2. Odcedź płyn z puszki fasoli. Dodaj fasolę do głębokiej salaterki. Dodaj ogórki i pomidory. Rozdrobnij tuńczyka widelcem i dodaj do salaterki.
3. Udekoruj wszystko krążkami cebuli.
4. Dopraw sałatkę oliwa, sokiem z cytryny, solą i przyprawami.
Comments are closed.