Genialnie prosty i szybki przepis. Oryginalny makowiec z twarogiem – z przepisu mojej cioci z Niemiec.

Wysokie, pyszne ciasto z nadzieniem makowo -twarogowym, rozpływające się w ustach. Brzmi smakowicie?

Spróbuj wykonać ten makowiec a już nigdy nie sięgniesz po inny przepis! Jest tylko jedna trudność – oczekiwanie aż wypiek ostygnie. Ze względu na wspaniały zapach unoszący się w kuchni jest to bardzo ciężkie do wykonania. Przekonaj się sam!

Potrzebne składniki na ciasto:

  • 80 g cukru
  • 190 g mąki
  • 90 g masła
  • odrobina soli

Składniki potrzebne na nadzienie:

  • 100 g maku
  • 90 g cukru
  • 60 g masła
  • 450 ml mleka
  • jajko
  • 150 g twarogu
  • 90 g kaszy manny
  • odrobina soli

Przygotowanie:

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!