Formę do pieczenia wyłóż specjalnym papierem do pieczenia. Najlepiej aby miała średnicę około dwudziestu cm. Na dnie ułóż bazę na ciasto. Zwróć uwagę by rozłożyć ją równomiernie i delikatnie ubić dłońmi. Następnie wylej masę twarogowo – makową.
Posyp z wierzchu pozostałą częścią ciasta, równomiernie. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Gdy będzie już odpowiednio nagrzany włóż ciasto i piecz około 45 – 50 minut, zaleźnie od piekarnika.
Musisz wyczuć odpowiedni moment, który może się nieco różnić w zależności od sprzętu. Kiedy ciasto będzie z wierzchu pięknie zarumienione, możesz się spodziewać, że to właśnie ta chwila. Ostrożnie wyjmij wypiek z piekarnika i odstaw na blacie.
Wiem, że to trudne, gdyż zapach i wygląd niemiłosiernie kuszą, ale uwierz mi, warto czekać! Gdy ciasto ostygnie wsadź je jeszcze do lodówki na około godzinę, aby się schłodziło. Po tym czasie możesz przystąpić do konsumpcji.
Comments are closed.