Idealnie dobrane proporcje pozwalają uzyskać doskonały bukiet aromatu i smaku. Cukinia doprawiona zielem angielskim i soczyste, letnie pomidory są świetne! Słodko-kwaśna, umiarkowanie ostra i pachnąca przekąska będzie numerem 1 na Twoim stole w zimowe dni, gwarantuje!
Obierz paprykę, pokrój w plasterki. Pokrój pomidory w kostkę. Obierz cebulę i pokrój na ćwiartki. Pokrojone warzywa, czosnek i natkę pietruszki zmiel przez maszynkę do mięsa. Włóż masę na patelnię.
Umyj paprykę i pokrój w drobną kostkę, dodaj do puree z warzyw. Dodaj sól, cukier i olej roślinny. Postaw garnek na ogniu i gotuj przez 30 minut.
Pod koniec gotowania wlej ocet, wymieszaj i rozłóż przekąskę do wysterylizowanych słoików. Zamknij pokrywkami, obróć do góry dnem, zawiń w koc, pozostaw do ostygnięcia.
Comments are closed.