W przeciwieństwie do czerwonych marynowanych pomidorów, zielone pomidory nie tylko zachowują swój kształt, ale także są bardzo zdrowie. Nawet po obróbce cieplnej mają nadal korzystny wpływa na cały organizm.
Zielone pomidory zawierają substancje lecznicze, które osłabiają procesy zapalne, zapobiegają zakrzepicy, pomagają w utracie wagi i poprawiają samopoczucie.
Powiem Ci, jak szybko możesz przygotować pyszne, pikantne pomidory dla siebie i swoich domowych smakoszy.
Obierz marchewki i czosnek. Umyj zielone pomidory.
Paprykę, marchewkę i czosnek zmiel w maszynce do mięsa lub użyj blendera.
Dodaj cukier, sól do wody i zagotuj. Dodaj ocet do już wrzącej wody, wymieszaj i usuń marynatę z ognia.
W pomidorach wykonaj głębokie nacięcia na nadzienie.
Wymieszaj ziele angielskie i olej roślinny, włóż tą mieszankę do nacięć zrobionych na pomidorach.
Połóż pomidory w wysterylizowanych słoikach. Zalej gorącą marynatą.
Zakręć słoiki pokrywką i gotuj w kąpieli wodnej przez 10 minut od zagotowania wody.
Przygotowanie pikantnych pomidorów zajmuje nie więcej niż pół godziny, a okazują się bardzo smaczne. Pomidory można marynować w inny bardzo ciekawy sposób, krojąc je np. na cienkie kawałki . G
Comments are closed.