Mięso pod kołderką – proste smaczne danie. Idealne na obiad lub kolację. Cała rodzinka się zajada

Co powiecie na potrawę, która jest równie smaczna co sycąca oraz zdrowa? Mięso pod kołderką łączy w sobie te wszystkie cechy oraz wiele ciekawych smaków.

Składniki:

  • 1 kg wieprzowiny
  • 2-3 średniej wielkości pomidory
  • 3-4 ziemniaki
  • 3 cebule
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 200 g sera żółtego
  • sól i zioła do smaku
  • majonez według uznania

Przygotowanie:

Ziemniaki oraz ser zetrzyj na grubych oczkach na tarce, cebulę pokrój w krążki, a pomidory w półpierścienie. Ulubione zioła drobno posieka. Czosnek przeciśnij przez praskę

Na blaszce do pieczenia, posmarowanej olejem ułóż warstwami: mięso, cebulę, ziemniaczki, pomidory, majonez. Piecz w temperaturze 200 stopni przez ok. 45 min. Pod koniec pieczenia, na wierzch dodaj czosnek, starty ser oraz zioła. Ponownie piecz przez około 5 min. Gotowe. SMACZNEGO!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!