Miód to źródło wielu witamin, które są nam potrzebne do zachowania wysokiej odporności, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. W połączeniu z czosnkiem uzyskujemy miksturę, która jest w stanie poradzić sobie z każdym przeziębieniem, a nawet kaszlem.
Można go również połączyć z sokiem dyniowym. Obie substancje spożywane regularnie przed snem wspomogą pracę wątroby, która regeneruje się najlepiej właśnie w nocy. Dzięki temu szybciej pozbędziemy się toksyn i innych niebezpiecznych związków z organizmu oraz wyregulujemy nasz metabolizm.
Dla wielu może wydawać się to nieprawdopodobne, ale miód przyczynia się do lepszego spalania tłuszczu. Mimo że jest słodki to jego obecność w organizmie przyspiesza metabolizm i procesy trawienne. Mike McInnes, znany specjalista od żywienia, sprawdził wpływ miodu na sportowców.
Wprowadzenie go do diety spowodowało 10 krotnie szybsze spalanie tłuszczu w porównaniu do osób, które używały zwykłego cukru. W swojej diecie proponuje on zastąpienie cukru miodem, a nie całkowitą rezygnację ze słodzików.
Comments are closed.