Jeśli lubicie piernik i ciasto miodowe to te połączenie smaków przypadnie Wam do gustu 🙂 Ciasto najlepiej przygotować 2-3 dni wcześniej, przed podaniem , gdyż potrzebuje czasu aby zmięknąć i nabiera więcej mocy smaku 🙂
Wymiary blaszki : 24 x 29 cm
Czas pieczenia : 3 placki , każdy po 20 minut
Temp. pieczenia : 180 C
fot. www.roznesmakiwkuchni.blogspot.com
Krem:
Dodatkowo:
fot. www.roznesmakiwkuchni.blogspot.com
Krem:
Polewa czekoladowa:
Do garnka wsypujemy po kolei cukier, kakao i wlewamy mleko , mieszamy aż składniki się rozpuszczą i na sam koniec dodajemy margarynę i czekamy aż powstanie piękna lśniąca polewa , która polewamy wierzch ciasta.
Dodatkowo:
Smacznego! Nie zapomnij podzielić się tym przepisem ze znajomymi!
Comments are closed.