Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Następnie dodawaj stopniowo żółtka, miksując na niewielkich obrotach. Podobnie, partiami dodawaj cukier i obydwa rodzaje mąki, które wcześniej przesiej przez sito.
Dolej także olej i wsyp kakao. Wyrobione ciasto powinno pod koniec przypominać ciemnoczekoladowy budyń. Jeśli nie jest na tyle ciemne dodawaj kakao, aż osiągniesz właściwy kolor.
Przed zbliżającym się końcem przewidzianego czasu pieczenia sprawdź ciasto wykałaczką. Jak będzie sucha to znaczy, że ciasto jest już gotowe.
Do rondelka wlej mleko i wsyp cukier. Całość podgrzej, nie doprowadzając do wrzenia. Wyłącz i odstaw na bok. Teraz w osobnym naczyniu utrzyj masło z mlekiem w proszku, a następnie połącz całość ze schłodzonym już nieco, osłodzonym mlekiem.
Comments are closed.