Wymiary blaszki: 22×22 cm
Temp. pieczenia: 180C
Czas pieczenia: 55 minut do suchego patyczka
fot. roznesmakiwkuchni
Suche:
Mokre:
fot. roznesmakiwkuchni
Do jednej miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, dosyp kakao.
Dodaj cukier i wymieszaj. Ja wymieszałam łopatką drewnianą 🙂
W drugiej misce roztrzep jajka, wlej do nich olej, mleko i dżem. Wszystko wymieszaj łyżką.
Następnie do miski z suchymi składnikami, wlej mokre składniki i ponownie wszystko dobrze wymieszaj łopatką drewnianą
Nastaw piekarnik na 180C , blaszkę o wymiarach 22x22cm wyłóż papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz ok. 55 minut, aby się upewnić że ciasto się upiekło sprawdzaj patyczkiem. Jeśli patyczek jest suchy tzn. że ciasto się upiekło 🙂
Wyjmij z piekarnika, ostudź i posyp cukrem pudrem.
Polecam schować ciasto do torebki foliowej na noc bo inaczej ciasto zrobi się suche a szkoda by było 😉
Comments are closed.