Gotowanie naleśników to prosta sprawa. Jednak zwykłe naleśniki nie zaskoczą nikogo, ale te z nadzieniem mogą być miłą odmianą.
Powiem Ci, jak zamienić zwykłe naleśniki w smaczną i sycącą kolację, przekąskę lub słodki deser. Przedstawię Ci moje najlepsze pomysły na nadzienia do naleśników!
Zetrzyj 6 gotowanych jajek na tarce. Dodaj drobno posiekaj szczypiorek i koperek. Dopraw gęstą śmietaną lub majonezem domowej roboty. Posól do smaku.
Usmaż 600 g pieczarek z drobno pokrojoną cebulą na oleju słonecznikowym. Dodaj 2,5 łyżki mąki i wymieszaj. Potem dodaj 2 łyżki gęstej śmietany i 1,5 łyżki mleka, wymieszaj. Gotowe naleśniki posyp tartym serem.
Ugotuj 350 g wołowiny i drobno posiekaj. Dodaj 2 drobno posiekane cebule i podsmaż je na maśle. Włóż mięso do cebuli, smaż przez 8-10 minut. Posól i popieprz.
Ugotuj 500 g piersi z kurczaka. Zmiel mięso w blenderze z drobno posiekanym koperkiem. Dodaj 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez prasę, 2 starte jajka na twardo i 1,5 łyżki śmietany. Nie zapomnij o soli i pieprzu.
Zalej 60 g rodzynek gorącą wodą i odstaw na 10 minut. Następnie wsyp rodzynki na durszlak. W misce wymieszaj 400 g twarogu z żółtkiem, 2 łyżkami cukru, odrobiną wanilii i rodzynkami.
Zmiel 200 g twarogu w blenderze z 2 łyżkami cukru, 1 łyżka kwaśnej śmietany, dodaj 150 g jagód.
Comments are closed.