Jak gotować niesamowite przekąski na grillu: najlepszy szaszłyk z ziemniaków, grzybów i …
Szaszłyki z grilla są zdecydowanie ulubionym posiłkiem wielu osób w w sezonie grillowym. Czy próbowałeś kiedyś robić szaszłyki bez mięsa? Na przykład warzywne szaszłyki lub inne ciekawe przekąski?
Serowa przystawka do mięsa
Czy kiedykolwiek próbowałeś usmażyć składniki na grillu, owijając je w ciasto francuskie ? Dzięki tej interesującej sztuczce na patykach do szaszłyków można przygotować wszystko, nawet topiony ser bez obawy że cały spłynie do grilla.
Spróbuj, jak możesz idealnie upiec ser z szynką, pomidorami i pachnącymi ziołami. Ta przekąska zadziwi Cię bogatym smakiem.
Szaszłyki cebulowe
Przyznaj, kochasz chrupiące krążki cebulowe? Ale jest jeden minus: warzywo często zostaje po prostu spalone jeśli jest smażone wraz z mięsem, aby właśnie ono nie pozostało surowe. Dlaczego więc nie smażyć jej osobno!
Szaszłyk ze śmietaną
Moim zdaniem nie ma smaczniejszej marynaty do grzybów niż śmietana. Teraz wyobraź sobie ten delikatny i super aromatyczny produkt w połączeniu z chrupiącym bekonem…połączenie idealnie!
Szaszłyki z ziemieniaków
Oczywiście mycie ziemniaków, owijanie ich w folię i włożenie do żaru to najprostsze rozwiązanie. Ale dlaczego nie spróbować czegoś nowego i ciekawszego. Proponujemy pieczenie ziemniaków z boczkiem na patykach do szaszłyków .
Chaczapuri na grillu
Jeśli kochasz gruzińską kuchnię, skorzystaj z tego pomysłu. Wyobraź sobie pyszny ser w chrupiącym cieście francuskim prosto z grilla. Uruchom swoją wyobraźnie i do dzieła!
Comments are closed.