Jak zrobić puszyste naleśniki: Oto 3 sekrety, które musisz znać

Co zwykle robimy aby naleśniki były puszyste? Oczywiście dodajemy sody bądź drożdży. Istnieje też inna opcja z kefirem! Ja mam na to swoją metodę, dodaję po prostu odrobinę Sprite do ciasta, dzięki temu moje naleśniki są jeszcze bardziej pulchne, wilgotne i pachnące. Zobacz ten przepis, jest na prawdę prosty!

Na początek parę wskazówek aby naleśniki wyszły jak najbardziej pyszne, jeśli dodajesz kefir musi być on w temperaturze pokojowej. Ciasto na naleśniki musi „odpocząć” na pewno około 15 minut.Ponadto, nigdy nie mieszaj ciasta na placuszkach przed smażeniem. I ostatnia rzecz: smaż naleśniki na średnim ogniu przykryte pokrywką.

jak gotować bujne naleśniki

SKŁADNIKI

  • 0,5 łyżki mąki
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 120 g masła
  • 0,5 łyżki śmietana
  • 1 łyżka Sprite

PRZYGOTOWANIE

Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.

bujny przepis na naleśniki ze zdjęciami

Dodaj roztopione masło, śmietanę i Sprite.

bujne naleśniki zdjęcie

Wymieszaj wszystkie składniki, aby uzyskać miękkie i gładkie ciasto. Jeśli to konieczne, dodaj trochę więcej mąki. Umieść ciasto na stole, delikatnie je wyrównaj.

jak gotować bujne naleśniki

Pokrój ciasto za pomocą foremek.

bujne naleśniki zdjęcie

Smaż placki w oleju roślinnym.

jak gotować bujne naleśniki

bujny przepis na naleśniki ze zdjęciami

Naleśniki są gotowe! Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!