Dziś chce się z Wami podzielić jednym z najlepszych sposobów na wzmocnienie układu odpornościowego! Dzięki kwasowi arachidonowemu, który jest obecny w tym produkcie, reakcje ochronne naszego organizmu są aktywowane podczas spotkania z wirusami i bakteriami.
Jeśli dodasz cebulę do tego produktu, otrzymasz prawdziwą bombę witaminową!
Świetnym wyborem będzie koniak lub prawdziwa brandy! Napoje alkoholowe mają właściwości rozszerzające naczynia, a tłuszcz zwierzęcy reguluje skurcz mięśni narządów wewnętrznych. W połączeniu ma to pozytywny wpływ na pracę układu sercowo-naczyniowego.
Spróbuj ugotować smalec zgodnie z tym niezwykłym przepisem, gwarantuję, że nigdy wcześniej nie próbowałeś czegoś takiego!
1. Pokrój boczek na małe kawałki i przeciśnij czosnek specjalną prasą. Natrzyj boczek solą, pieprzem, przyprawą mięsną i czosnkiem.
2. Umieść każdy kawałek w foli do pieczenia. Zawiąż mocno torby, usuwając z nich powietrze. Połóż gotowe woreczki na patelni z zimną wodą. Gdy woda się zagotuje zmniejsz ciepło i gotuj boczek przez 2 godziny.
3. Po określonym czasie wyłącz ogień i pozostaw mięso do ostygnięcia na patelni bez wylewania wody. Gdy ostygnie, wyjmij go z patelni, zawiń w folię spożywcza i włóż do lodówki na kilka godzin.
Comments are closed.