Czy liczycie ile pieniędzy tracicie, wyrzucając kilkudniowe bułki czy chleb? Wiadomo, że najlepsze pieczywo to chrupiące i świeże z piekarni, ale czy naprawdę tą dwudniową bułkę, która została, należy wyrzucić do kosza? Otóż, nie! Zbierzcie całe pieczywo, które zalega w chlebaku i przygotujcie wyborne i miękkie muffiny śniadaniowe! Sztuczka tak prosta, że nauczycie się całego przepisu już po pierwszym przygotowaniu!
SOURCE: PILLSBURY.COM
Chleb pokroić w małą kostkę, wbić jaja, dodać mozzarellę, zmiażdżony czosnek, sól oraz pieprz i wymieszać. Natłuścić formę, wyłożyć masę (opcjonalnie posypać dodatkowym serem) i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.
SOURCE: MAMAPAPABUBBA.COM
Jeśli lubicie bardziej aromatyczne śniadania, śmiało dodajcie swoje ulubione dodatki – podpieczony szpinak, serek topiony, słodką paprykę, kawałki pomidora lub co tylko macie w lodówce!
SOURCE: RECEPTNEKED.HU
Tekst pochodzi z: smaczne.to
Comments are closed.