Dodatek kiełbaski sprawia, ze sałatka jest sycąca. Można ją też zastąpić inną wędliną bądź mięsem ,zależy od Twoich upodobań. W takim przypadku smak nieco się zmieni, ale będzie również doskonały.
Brokuły podziel na kwiatostany i umyj. Wlej wodę do rondla, zagotuj, posól i włóż do niej brokuły. Gotuj przez 2-5 minuty, a następnie przenieś do lodowatej wody. Pomoże to zatrzymać utlenianie, a brokuły pozostaną zielone.
Pokrój pomidory na dowolne kawałki i umieść w głębokiej misce. Kiełbasę pokrój w kostkę i dodaj do pomidorów. Zetrzyj twardy ser i dodaj do pozostałych produktów.
Dadaj też musztardę i majonez. Posól, popieprz do smaku i wymieszaj. Następnie dodaj brokuły do sałatki i ponownie delikatnie wymieszaj.
Comments are closed.