Uwaga: Ten przepis może sprawić że będziecie chcieli ciągle jeśli mini serniczki z Nutellą! Przynajmniej ja tak miałam…
Składniki na 24 mini ciasta. Czas przygotowania 30 minut.
280 g krakersów graham (można kupić importowane z UK, ale my polecamy zrobić samemu – przepis znajdziecie tutaj)
5 łyżek masła
słoik Nutelli 350 g (o temperaturze pokojowej)
3/4 szklanki pokruszonych prażonych orzechów laskowych
0,5 kg sera na sernik (o temperaturze pokojowej)
1/2 szklanki cukru pudru (przesianego)
Bita śmietana
2 foremki o 12 gniazdach
Pokrusz krakersy w misce, dodaj masło, łyżkę Nutelli i utrzyj. Dodaj 3 łyżki orzechów i zmiksuj.
Natrzyj tłuszczem formy. Do każdej foremki daj łyżkę otrzymanej masy. Palcami lub łyżką dobrze dociśnij. Włóż do lodówki.
Utrzyj ser i cukier na gładką masę, dodaj resztę Nutelli i zmiksuj całość.
Wyjmij foremki z lodówki i delikatnie przełóż masę serową do foremek, mniej więcej do wysokości 2/3. Włóż do lodówki na conajmniej 4 godziny a najlepiej na całą noc. Podaj bezpośrednio z lodówki. Można udekorować bitą śmietaną i orzechami.
>
Przepis pochodzi z Rasa Malaysia
Tekst pochodzi z: https://smaczne.to/
Comments are closed.