Te pączki zawdzięczają swoją puszystość i smak dzięki jednemu składnikowi. Pycha <3

Pączki są mega puszyste i bardzo smaczne. Kompletnie nie czuć, że zrobione z kefirem.

Dzisiejszy przepis pożyczyłam z bloga  “Gotowanie z pasją”. Wielkie dzięki za cudowny przepis.

Składniki :

  • 2 jaja
  • 180 g kefir
  • 200 g mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olej do smażenia


fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com

Przygotowanie :

Mokre składniki wymieszaj razem

Do mąki dodaj cukier, proszek do pieczenia i sól – wymieszaj

Powoli dodaj suche składniki do mokrych

W niedużym garnku podgrzej olej

Łyżeczką nakładaj niewielkie porcje (niewielką ilość ciasta wrzuć delikatnie na olej , jeśli szybko odejdzie od dna to oznacza że temperatura jest odpowiednia )

Smażymy pączki na złoty kolor z obu stron

Dokładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym tak aby odsączyć tłuszcz

Gdy ostygną możemy oprószyć cukrem pudrem ? Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!