Goście stale proszą o ten przepis. Paszteciki z kapustą stały się moim hitem każdego przyjęcia.

W misce mieszamy mąkę, suche drożdże i sól. Kolejno stopniowo wlewamy wodę i mieszamy drewnianą łyżką składniki, aż ciasto będzie miękkie i jednolite.

Ciasto przekładamy do wysmarowanej olejem miski i odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia. W międzyczasie przygotowujemy farsz.

Posiekaną cebulę szklimy na oleju. Kolejno dodajemy drobno posiekaną kapustę i smażymy mieszając. Na koniec dodajemy przyprawy, mieszamy składniki.

Całość dusimy chwilę pod przykryciem, na koniec dodając posiekane zioła. Mieszamy wszystko, próbujemy i zdejmujemy z ognia.

Ciasto wyjmujemy z miski na podsypany mąką blat. Dzielimy na mniejsze kawałki, każdy rozwałkowujemy na kształt placka.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!