Na początku przygotujemy marynatę sojową: połącz przeciśnięty przez praskę czosnek z olejem i sosem sojowym. Przygotowane wcześniej warzywa umyj i osusz. Pokrój nieobieraną cukinię na duże kawałki, a paprykę w duże, podłużne paski.
Weź dwa woreczki foliowe średniej wielkości i włóż jeden do drugiego. W ten sposób utworzysz podwójne opakowanie. Do środka włóż warzywa z grzybami.
Przygotuj dużą blachę do pieczenie i rozłóż w niej pergamin. Dzięki temu warzywa nie będą przywierały do dna. Przelej do środka marynowane warzywa z grzybami i rozprowadź je równomiernie.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw warzywa do piekarnika i piecz przez pół godziny do 35 minut. W połowie czasu pieczenia ostrożnie przemieszaj warzywa.
Comments are closed.