Nie robię już kanapek na zimno: mam proste, szybkie i pyszne danie na kolację

Kanapki na zimno to już przeszłość. Prezentujemy przepis na przepyszne kanapki na ciepło, które można przygotować błyskawicznie.

Do przygotowania tej kanapkowej zapiekanki nie potrzeba nawet tostera, a potrzeba tylko jedno naczynie do pieczenia. Za każdym razem rezultat jest doskonały.

Składniki

  • 300 gramów szynki
  • chleb tostowy
  • 300 gramów żółtego sera
  • oliwki
  • oregano
  • koncentrat pomidorowy
  • pomidory
  • chleb tostowy

Jak przygotować?

Chleb tostowy wykładamy na formie do pieczenia. Smarujemy majonezem, wykładamy szynkę, ser, pomidory, oliwki i układamy drugą warstwę chleba.

Całość smarujemy koncentratem pomidorowym lub ketchupem. Układamy znowu warstwę oliwek i pomidorów, a całość przykrywamy 3 warstwą chleba.

Znowu smarujemy majonezem i kładziemy kolejną warstwę szynki, sera, pomidorów i oliwek.

Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do piekarnika o temperaturze 180 stopni na około 15 minut. Takie kanapki są naprawdę wyjątkowe.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!