Podobnie jak młoda cukinia lub bakłażan, młode ziemniaki są uwielbiane ze względu na wyjątkowy smak i delikatną konsystencję, szybkie gotowanie.
Ale jak smacznie przyrządzić młode ziemniaczki? Zwykle w tym celu stosuje się prostą formę żaroodporną, folię lub rękaw do pieczenia. My podzielimy się z Tobą jeszcze jedną możliwością, a naszym skromnym zdaniem jest to najlepsza opcja!
Jak upiec całe ziemniaki? Po prostu umyć i wyczyścić.
Oddzielnie wymieszaj oliwę z oliwek i sól, pieprz i rozmaryn, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i gałązki tymianku.
Ziemniaki zalej przygotowanym dressingiem.
Przenieś je na pergamin, zwiń w kopertę, połóż na blasze i piecz przez 50 minut w temperaturze 180 ° С. Następnie wytnij otwór w pergaminie i piecz przez kolejne 10 minut, aby skorupka stała się złota.
Podawaj z je z ulubioną sałatką lub domowym czosnkowym sosem, smacznego! Udostępnij przepis swoim znajomym, niech również poznają ten wspaniały sposób przyrządzania młodych ziemniaczków!
Comments are closed.