Jak szefowie kuchni marynują kurczaka. Tak chrupiącego kurczaka jeszcze nie jadłaś

Kurczak przygotowany według tej receptury kojarzy się z ostrą kuchnią indyjską. Na początku posiekaj w blenderze miętę, kolendrę, plasterek świeżego korzenia imbiru, mały kawałek papryczki chili, ząbek czosnku i dodaj do nich wyciśnięty sok z limonki.

Do całości dodaj jeszcze miękkie masło oraz szczyptę pieprzu i soli do smaku. Powstałą marynatą natrzyj kurczaka od środka i na zewnątrz, a potem umieść go na 4 godziny w lodówce, aby mięso nabrało należytego aromatu.

Następnie wyjmij mięso, pozostaw na około 10 minut, aby osiągnęło temperaturę pokojową i włóż do piekarnika. Piecz w temperaturze 220 stopni, aż mięso będzie gotowe. Smacznego!

Musztardowa marynata

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!