Pomogą zrelaksować się, czerpać przyjemność ze smaku, ale nie przysporzą dodatkowych kilogramów.
4 średnie pomidory i 2 ogórki pokrój w średniej wielkości kostkę. Dodaj 200 g białej fasoli z puszki i 150 g tuńczyka z puszki (we własnym soku). Możesz dodać liście sałaty. Dopraw sałatkę 2 łyżkami oliwy z oliwek, 1 łyżką soku z cytryny, szczypta soli i czarnego pieprzu.
Sałatka z warzywami i kurczakiem
300 g gotowanego fileta z kurczaka cienko pokrój w paski. 1 ogórek, 1 pomidor i 1 paprykę również pokrój w paski. Dodaj 2-3 łyżki kukurydzy.
Sałatkę polej 2 łyżkami jogurtu naturalnego wymieszanego ze szczyptą soli, pieprzu i 1 łyżeczką ziół prowansalskich.
200 g młodej kapusty cienko posiekaj, 1 słodkie i kwaśne jabłko pokrój w paski lub cienkie plasterki. Dodaj 2-3 łyżki kukurydzy. Skrop sałatkę octem jabłkowym i olejem słonecznikowym, dopraw solą i wymieszaj.
500 g marchwi, zetrzyj na tarce do koreańskiej marchwi, 200 g ogórków pokrój w plasterki. Zetrzyj mały kawałek świeżego korzenia imbiru, wymieszaj z 50 ml sosu sojowego i 2 łyżkami oleju sezamowego.
Dopraw nim sałatkę, wymieszaj i posyp na koniec sezamem.
Comments are closed.