Nie lubię skomplikowanych przepisów. Geniusz tej przekąski tkwi w szczegółach. Po pierwsze, możesz bezpiecznie używać już gotowego ciasta francuskiego, smak potrawy w ogóle na tym nie ucierpi. Po drugie, istnieje wiele wariacji. Ostatni bonus: bezprecedensowe piękno serwowania, które zachwyci wszystkich gości! Uroczy pomysł podawania, zakochasz się w nim, nie mam wątpliwości!
To najbardziej oryginalne przekąski, jakie widziałam! Możesz napełnić je różnymi nadzieniami, ogranicza Cię tylko twoja wyobraźnia! W tym przypadku prezentowana jest klasyczna, bardzo piękna wersja z czerwonym kawiorem.
1. Rozwałkuj ciasto, połóż na nim łyżki w odległości około 4 cm od siebie. Za pomocą noża odetnij sylwetkę każdej łyżki.
2. Delikatnie wciśnij ciasto w łyżkę, aby nabrała kształtu. Połóż pergamin na blasze do pieczenia, połóż na nim łyżki z ciasta. Piecz arcydzieło przez 15 minut w temperaturze 180 stopni!
3. Niech łyżki całkowicie się ochłodzą! Zetrzyj zamrożone masło na drobnej tarce.
4. Napełnij nim francuskie łyżeczki, połóż czerwony kawior na wierzchu. Zrobione! To jest niesamowicie smaczne, a widok jest cudowny!
Teraz wiem, jak szybko i efektownie upiec ciasto francuskie ! Oczywiście możesz zrobić własne ciasto.
Jeśli jesteś pod wrażeniem tego pomysłu, pamiętaj, aby pokazać go znajomym! Jest mało prawdopodobne, aby wiedzieli o tak wspaniałych przekąskach!
Comments are closed.