1. 200 g twarożku zmieszaj z 2 łyżkami śmietany i z koperkiem. Dodaj 2 rozdrobnione ząbki czosnku oraz sól do smaku.
2. Zmiel w maszynce do mielenia mięsa 200 g ugotowanej fasoli. 1 dużą cebulę pokrój w kostkę i usmaż na maśle. Wymieszaj fasolkę, smażoną cebulę i 2 rozdrobnione ząbki czosnku, sól do smaku.
3. Wymieszaj 250 g paluszków krabowych z 1 świeży ogórkiem drobno pokrojonym oraz z 2 jajkami startymi na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj wszystko z majonezem, solą i dodaj ulubione zioła.
1. Wymieszaj pokrojonej drobno 200 g szynki, z startymi 200 g twardego sera oraz 2 ogórkami pokrojonymi na cienkie plasterki. Wymieszaj wszystko z majonezem.
2. Zetrzyj 1 świeżą marchewkę, 2 świeże ogórki i wymieszaj je z majonezem. Pomidora pokrój w pół pierścienie. Połóż mieszaninę marchewki z ogórkiem w tortilli a plastry pomidora na wierzchu.
3. Usuń skórkę z bakłażana i posiekaj warzywo wzdłuż na paski o szerokości 0,5 cm, posól i odstaw na 20 minut. Następnie opłucz go pod bieżącą wodą, osuszy papierowym ręcznikiem i smaż z obu stron na oleju roślinnym.
Comments are closed.