Tak dobrych pulpetów jeszcze nie jadłaś. Aromat i smak nie do opisania

Składniki:

  • 0.5 kg mięsa mielonego
  • czerstwa bułka
  • jajko
  • przyprawy
  • śmietana
  • koperek
  • kostka rosołowa

fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com

Przygotowanie:

Bułkę moczymy w wodzie lub mleku.

Odsączamy z nadmiaru płynu i dodajemy do mięsa mielonego.

Do masy dodajemy jajko, przyprawy (jarzynka, pieprz) – wyrabiamy.

Kulamy kulki (jest takie sformułowanie ? 😉 ), obtaczamy w mące i dodajemy do gotującej się wody (do wody wrzucamy kostkę rosołową).

Gotujemy ok 10-15 minut – po tym czasie pulpety były już gotowe.

Pozostało nam tylko przygotować sos. Wyjmujemy pulpety z wywaru w którym się gotowały. Dodajemy do niego pęczek posiekanego koperku, zagęszczam mąką i śmietaną. Zagotowujemy i gotowe.

Przepis dodany za zgodą autora pochodzi z https://gotowanie-z-pasja.blogspot.com

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!