Przygotowanie zajmie dosłownie kilka minut, nie musisz nawet używać piekarnika, a deser zachwyci Cię smakiem.
Przygotuj blachę o wymiarach 20 × 30 cm. Herbatniki namocz przez kilka sekund w mleku. Następnie ułóż pierwszą warstwę herbatników na dnie blachy.
Do miski wrzuć twaróg i wymieszaj z cukrem pudrem. Do osobnego naczynia wlej śmietanę, następnie dodaj pudding w proszku i mleko. Składniki dokładnie ubij, aż powstanie jednorodna masa.
Na zmniejszonych obrotach miksera dodaj przygotowany wcześniej twarożek z cukrem i ubijaj, aż do połączenia wszystkich składników.
Ponownie namocz kolejne herbatniki w mleku i ułóż na wyłożonym kremie. Pozostałą część masy wyłóż jako kolejną warstwę ciasta, a następnie ułóż ostatnią warstwę namoczonych herbatników.
Całość możesz polać polewą według uznania. Wymieszaj trzepaczką czekoladę z gorącą śmietaną i polej na wierzch ciasta.
Comments are closed.