W pierwszej kolejności przygotuj biszkopt, czyli ubij jajka z cukrem za pomocą miksera na najwyższych obrotach urządzenia, miksuj przez około 10 minut, aż do powstania puszystej piany na koniec należy dodać cukier waniliowy oraz sól i wszystko wymieszać.
Osobno wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Nastąpienie przesiej powstałam mieszankę przez sitko i dodaj małymi etapami do miski z ubitym mi białkami. Całość lekko wymieszaj całość od dołu do góry.
W następnej kolejności wymieszaj wodę z dwiema łyżkami ciasta i wlej ją na brzeg miski, ponownie dokładnie całość wymieszaj ciasto od dołu do góry za pomocą łyżki kuchennej.
Następnie wyłóż całość na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i nasmarowaną cienką warstwą masła. Wstaw wszystko do piekarnika i piecz około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, następnie w trakcie pieczenia sprawdzaj gotowość ciasta wykałaczką.
Można go wyciągnąć i ostudzić. Następnie należy przeciąć go na pół. Jedną część przełóż biszkoptu do mniejszej najlepiej kwadratowej foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Comments are closed.