Wymieszaj żelatynę z wodą i pozwól jej się stężeć. Do osobnej miski wlej śmietanę, dodaj cukier waniliowy i ubij wszystko na pianę. Wstaw całość do lodówki.
Następnie podgrzej mleko, ale nie gotuj. Ciepłym mlekiem polej pokruszoną w białą czekoladę zaczekaj minutę i wymieszaj wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodaj miód i ponownie bardzo dobrze wszystko wymieszaj.
Następnie porcjami dodaj schłodzoną bitą śmietanę i wymieszaj całość do uzyskania jednorodnej gładkości. Gotową masę równomiernie rozprowadź na biszkopcie, który jest w blaszce i przykryj całość drugim biszkoptem.
Aby przygotować polewę należy podgrzać śmietanę, ale jej nie gotować. Następnie należy dodać do niej pokruszoną czekoladą, odczekać około minutę i wymieszać trzepaczką do momentu aż polewa stanie się gładka.
Następnie gotową polewę należy wylać równomiernie na górną część ciasta. Gotowe ciasto odstawić do lodówki na około 6 godzin.
Comments are closed.