Smażone roladki pekińskie w cieście. Gdy tylko wystawię ją na stół znika w mgnieniu oka.

Roladki pekińskie to smażona w cieście przekąska, która z pewnością zachwyci wszystkich Twoich bliskich i przyjaciół.

Ich niezwykła prostota wykonania oraz delikatny, lekko chrupiący smak z pewnością sprawią, że twoi znajomi poproszą o przepis na to smaczne danie. Roladki pekińskie możesz serować jako dodatek do obiadu oraz element kolacji. Doskonale sprawdzą się także na imprezach i przyjęciach.

Poniżej przepis i przygotowanie. 

Składniki do wykonania roladek:

  • 1 główka kapusty pekińskiej,
  • 4-5 jajek,
  • 60 gramów mąki,
  • sól, czarny pieprz do smaku,
  • olej do smażenia.

Składniki do wykonania nadzienia:

  • 2 duże pomidory,
  • 150 gramów twardego sera (gouda, ementaler)
  • 100 gramów szynki,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól, czarny pieprz do smaku,
  • szczypiorek (wedle uznania).

Wykonanie:

Oddzielić dziewięć liści z główki kapusty pekińskiej. Wyciąć twarde części. Rozbić tłuczkiem ich środek tak, aby były łatwe do zwijania w rulon. Tak przygotować każdy liść.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!