Przystawka jest bardzo łatwa w przygotowaniu, ale jednocześnie uroczysta, jest to danie, które Twoi goście zapamiętają na długo!
Ugotuj jajka i kurczaka. Pokrój cebulę w półpierścienie, smaż na maśle, aż będzie przezroczysta, a następnie dodaj posiekane grzyby. Smaż, aż cały płyn wyparuje z grzybów.
Pokrój ugotowany filet w małą kostkę. Posiekaj orzechy nożem, wymieszaj z kurczakiem. Pokrój jajka na małe kawałki, dodaj do kurczaka i orzechów, dokładnie wymieszaj.
Ser zetrzyj na tarce, dodaj do innych składników. Następnie dodaj schłodzone grzyby, posól sałatkę do smaku i dopraw majonezem. Dobrze wymieszaj. Podstawa dania jest gotowa!
Czosnek i buraki zetrzyj na drobnej tarce, dopraw majonezem.
Rozsmaruj na naleśnikach nadzienie z buraków, ostrożnie zwiń je w ciasne rulony i pokrój w pierścienie o szerokości 3,5–4 cm.
Na dnie formy do pieczenia z odpinanym dnem ułóż pokrojone rolki naleśnikowe.
Rozłóż mieszankę kurczaka równomiernie na górze naleśników. Włóż formę do lodówki na 3-4 godziny.
Gdy sałatka jest już schłodzona, ułóż na niej naczynie do serwowania, odwróć dnem do góry, odczep ściankę formy i unieś jej dno za pomocą noża, udekoruj talerz liśćmi sałaty.
Danie jest gotowe do podania! Smacznego!
Oszałamiająca sałatka z naleśnikami i kurczakiem jest tak podobna do bukietu czerwonych róż, nie można od niej oderwać oczu!
Comments are closed.