fot: https://www.przyslijprzepis.pl
Najpierw musimy przygotować blaszkę. Obkładamy ją papierem do pieczenia i nakładamy na nią warstwę herbatników.
2. Przygotowujemy dwie miski.
3. Do pierwszej wkładamy jajka z twarogiem, po czym mieszamy zawartość za pomocą rózgi kuchennej.
4. Do drugiej miski nalewamy mleka, do którego dosypujemy budyń. Całość mieszamy. Może się wydawać to trudne przy tak dużej ilości mleka.
5. Przygotowujemy duży rondel. Rozpuszczamy w nim masło z cukrem. Dodajemy do nich zrobiony wcześniej budyń, a na samym końcu dokładamy twaróg.
6. Całość mieszamy tak długo, aż otrzymamy jednolitą masę. Podgrzewamy ją przez około 15-20 minut, aż całość zgęstnieje.
7. Uważamy na to, by nie przypalić masy, ponieważ łatwo przywiera ona do dna. Aby temu zapobiec musimy po prostu często ją mieszać.
8. Połowę otrzymanej masy serowej wylewamy na przygotowane wcześniej herbatniki. Nakładamy na to drugą warstwą herbatników i zalewamy je resztą masy serowej. Następnie całość przykrywamy trzecią warstwą herbatników.
9. Przygotowujemy mały rondelek. W nim rozpuszczamy krówki wraz ze śmietaną kremówką.
10. Polewamy nasze ciasto polewą krówkową i chowamy je do lodówki na kilka godzin.
Comments are closed.