Dzisiaj zrobimy pyszny sernik wiśniowy. Wszystko jest bardzo proste, a jego smak będzie nagrodą za włożoną w przygotowania pracę. Zaczynamy!
1. Rozdrobnij kruche ciasteczka (możesz w tym celu użyć blendera), wymieszaj je z roztopionym masłem, 8 g cukru waniliowego i 2 łyżkami cukru.
2. Umieść mieszankę w formie ze zdejmowanymi bokami o średnicy 25 cm, wygładź powierzchnię łyżką.
3. Rozpuść żelatynę w zimnej wodzie i odstaw na parę minut. Włóż twaróg do miski blendera, dodaj 8 g cukru waniliowego i 4 łyżki cukru. Wymieszaj masę, stopniowo dodając żelatynę i śmietankę.
4. Wlej przygotowane nadzienie do formy do pieczenia i posyp je wiśniami.
5. Rozpuścić galaretkę wiśniową zgodnie z instrukcjami na torebce, poczekać, aż ostygnie i wylej na warstwę twarogu.
6. Wstaw sernik do lodówki na noc lub co najmniej 4–5 godzin. Następnie wyjmij z formy i podawaj. Smacznego!
Comments are closed.