Dzisiaj przedstawiamy Wam przepis na przepyszny sernik z budyniu. Dzisiejszy przepis pożyczyłam z bloga “Gotowanie z pasją”. Wielkie dzięki za cudowny przepis.
fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com
Ugotować budyń wg informacji na opakowaniu i lekko przestudzić
Dodać cukier, serek i zmiksować razem (dodać skórkę z cytryny)
Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem
Na dno foremki wyłożyć ciasto francuskie – gdy nie macie silikonowej wysmarujcie ją masłem
Na ciasto wylać masę serową
Piec ok 45 min w temp 210 – 220 st (uwaga ciasto bardzo urośnie ale potem spokojnie opadnie – aż żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia)
Gdy ciasto przestygnie posypać cukrem pudrem
Wyciągać z foremki gdy całkowicie wystygnie. Smacznego!
Next Post
Comments are closed.