Proponuje Ci dlatego przygotowanie na dzisiejszy wieczór serowych słomek. Pachnące pałeczki przygotowuje się bardzo szybko i równie szybko stają się ulubioną przekąską wszystkich domowników!
1. Ser zetrzyj na grubej tarce i wymieszaj z drobno posiekanymi ziołami. Następnie dodaj do niego mąkę, sól i paprykę. Za pomocą miksera wymieszaj składniki na jednorodną masę. Zamiast cheddaru możesz użyć dowolnego innego twardego sera.
2. Dodaj miękkie masło, śmietanę i zagnieć elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodaj więcej mąki.
3. Rozwałkuj ciasto za pomocą wałka i pokrój w cienkie paski. Umieść słomki na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem i piecz około 10 minut w rozgrzanym na 200 stopni piekarniku.
Podawaj serową przekąskę do stołu, schłodzoną, z ulubionym sosem i napojami. Słomkę można również wykorzystać do dekoracji kremowych zup lub jako składnik sałatek. Gotuj z przyjemnością i dziel się ciekawymi przepisami ze znajomymi!
Comments are closed.