Czas na śledzika. Przepis na śledzie po kaszubsku wypróbowałam już na Święta, ale nie wiem dlaczego, a w zadzie wiem, nie zdążyłam zrobić zdjęć. A ponieważ tak szybko zniknęły, postanowiłam zrobić je po raz kolejny. Polecam każdemu, tego smaku nie da się opisać 🙂
Dzisiejszy przepis pożyczyłam z bloga “Gotowanie z pasją”. Wielkie dzięki za cudowny przepis.
fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com
Śledzie namaczamy (2 razy po 30 min) i kroimy w nieduże kawałki
Cebule kroimy w piórka
W małym garnuszku rozgrzewamy olej i dusimy cebulę – tak aby zmiękła, ale nie zarumieniła się
Dodajemy pozostałe składniki i przez około 10 minut dusimy – pozwólmy smakom przejść sobą
Zostawiamy do ostudzenia
Mieszamy ze śledziami i zostawiamy na min 24 h 🙂 Smacznego!
Next Post
Comments are closed.