Pomidory do nadzienia należy pokroić w kostkę. Jeśli są zbyt soczyste można położyć na talerzu wyściełanym papierowym ręcznikiem.
Jaja mieszamy z solą i pieprzem. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy. Odcinamy liście od łodygi i je rozbijamy tłuczkiem. Tak przygotowane liście zanurzamy w masie i smażymy na oleju po obu stronach. Gotowe kładziemy na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu.
Do przygotowania nadzienia wykorzystujemy pokrojone w kostkę pomidory. Musimy jeszcze zetrzeć ser na tarce. Ser należy wymieszać ze śmietaną i posiekanymi ziołami. W kolejnym kroku wszystko doprawiamy do smaku i mieszamy.
Tak przygotowane nadzienie kładziemy na krawędzi usmażonego liścia kapusty. Zwijamy go w rulon formując roladkę. Danie mamy gotowe. Możemy je podawać.
Comments are closed.