Ciasto snickers robi furorę na niejednym stole – bez pieczenia. Idealny na każdą okazję!

Przygotowanie ciasta zaczynamy od zrobienia masy. Na początek obierz i zmiel orzechy.  Do miski wlej śmietanę i dokładnie ją ubij, następnie dodaj do niej skondensowane mleko i nadal ubijaj. Do powstałej masy dodaj twaróg nadal ubijając.

Do tak przygotowanej masy wsyp zmielone orzechy i ostrożnie wymieszaj całość i wstaw miskę do lodówki.  Przygotowanie spodu zacznij od rozdrobnienia herbatników, następnie wsyp do nich kakao. Do garnka wrzuć masło i dodaj do niego śmietanę. Podgrzewaj produkty do chwili, aż się połączą.

Wlej masę do pokruszonych herbatników i starannie wymieszaj. Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Na nim ułóż pierwszą warstwę ciasta, na nim krem. Połóż kolejną warstwę ciasta i kremu, następnie wygładź górną część. Ciasto wstaw do lodówki. Czas na przygotowanie polewy. W tym celu umieść śmietanę w misce i lekko podgrzej. Następnie dodaj do niej połamaną w kostkę czekoladę. Mieszaj składniki do uzyskania gładkiej masy.

Kiedy polewa lekko ostygnie wylej ją na gotowe ciasto i wstaw je ponownie do lodówki na co najmniej 2 godziny.  Kiedy będzie gotowe możesz je dowolnie udekorować i podawać gościom.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!