Aby zrobić jak najsmaczniejsze pomidory, musisz przestrzegać kilku zasad. Po pierwsze: wybierz małe i niedojrzałe pomidory, o średnicy 5-6 centymetrów.
Po drugie: na każdym pomidorze zrób w pobliżu ogonka kilka dziurek wykałaczką.
Umyj pomidory, przelej wrzątkiem, włóż do słoików. Następnie rozpuścić sól i cukier w zimnej wodzie. Zalej solanką warzywa ułożone w słoikach.
Obierz czosnek. Każdy ząbek przetnij na pół i włóż do słoików. Następnie rozdziel zioła. Połóż je też na pomidorach.
Następnie przykryj słoiki spodkami lub talerzami. Ale nie zamykaj pokrywką. Przykryte powinny stać co najmniej jeden dzień w temperaturze pokojowej.W ciągu dnia spróbuj ich smaku, jeśli jest satysfakcjonujący, podawaj do stołu lub zawekuj na zimę
Comments are closed.