Danie to jest podawane do stołu koniecznie gorące, ponieważ schłodzone traci smak. Najlepszym dodatkiem do tego dania będą smażone ziemniaki z warzywami.
1. Pokrój wołowinę na małe kawałki, obierz i posiekaj cebulę na pierścienie.
2. Opłucz grzyby i pokrój w cienkie plasterki.
3. Na gorącej patelni podsmaż cebulę na złoty kolor. Dodaj pieczarki i smaż, aż ciecz wyparuje.
4. Połóż mięso na rozgrzanej patelni i smaż na złoty kolor. Następnie dodaj mąkę i szybko wymieszaj.
5. Do cebuli i grzybów dodaj wodę, śmietanę, musztardę, sól i przyprawy.
6. Przenieś mięso do sosu i gotuj na małym ogniu.
Przygotuj mięso w ten sposób i przekonaj się, że stroganoff wołowy jest bardzo delikatnym daniem w aromatycznym sosie. Nie zapomnij podzielić się tym przepisem z przyjaciółmi w mediach społecznościowych!
Comments are closed.