Strudel wychodzi przepyszny, a dodanie sera zwiększa jego atrakcyjność. Przepis jest prosty i z pewnością każdy będzie zadowolony z osiągniętego efektu.
Ciasto:
Nadzienie:
Dodatkowo można dodać:
Etap 1: Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Do miski wsyp najpierw suche składniki, takie jak mąka, cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia.
Składniki powinny być dobrze wymieszane i połączone ze sobą. Pół ciasta równomiernie rozprowadź na wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, a następnie odstaw.
Etap 2: Robiąc nadzienie, do miski wsyp twaróg, jajko, cukier waniliowy, cukier oraz mleko. Całość zmiksuj mikserem ustawionym na średnio obroty. Masa powinna mieć konsystencję jogurtu i być płynna.
Później zalej masę twarogową pozostałym ciastem, ułóż na wierzchu masło i wstaw blaszkę do piekarnika ustawionego na 180 stopni i piecz 30-40 minut.
Comments are closed.